Lidija Koritnik, bac. scient. pth.

Že od nekdaj me je zanimalo tisto, kar se skriva pod gladino zavesti. Zato me delo, ki sem ga opravljala po končanem študiju na Ekonomski fakulteti v Ljubljani ni izpopolnjevalo. Privlačilo me je raziskovanje in neusahljiva želja po vedno novih spoznanjih o sebi, kar me je leta 2007 privedlo do študija psihoterapevtskih znanosti na Fakulteti Sigmunda Freuda na Dunaju, kjer sem uspešno opravila dodiplomski študij in končujem magistrski študij. Zaključila sem tudi podiplomski študijski program Zakonsko družinske terapije v okviru Teološke fakultete.

Kaj se skriva pod gladino zavesti sem odkrivala po teoretični plati s študijem in izkustveno na lastni izkušnji individualne in skupinske psihoanalitične psihoterapije, integrativne terapije in relacijske psihoterapije.

Osebna izkušnja me je opremila za delo psihoterapevtke kot tudi vsakdanje življenje. Verjamem, da je življenje bogatejše, ko uspemo integrirati čimveč tega, kar je resnica o nas v sliko o sebi.

lidija@psihoterapija-ljubljana.si
+386 31 205 135

ZUNANJI SODELAVCI

Mirjam Srebrnjak, bac. scient. pth.

Vpliv lastne predstave o svetu in o tem, kaj smo in kam gremo, določa tudi način mišljenja, ravnanja, zato je pomembno, da najdemo svoj smisel v življenju. Kar nekaj poti sem prehodila in življenjske izkušnje, študij, predvsem pa dolgoletno delo na sebi v individualni in skupinski psihoterapiji ter različna dodatna znanja, so pripomogla, da sem našla svojo pot. Občutek koristnosti daje mojemu življenju smisel. Pomoč drugemu, ki pomoč potrebuje, je pomoč tudi samemu sebi. Na etičen način, s spoštovanjem do vseh in odgovorno v sobivanju.

Možnost, da prepletem osebno rast z življenjskimi izkušnjami in z delom na psihosocialnem področju, sem uresničevala z delom na sebi in s študijem na področju psihoterapevtske znanosti na Fakulteti za psihoterapevtsko znanost Univerze Sigmunda Freuda na Dunaju in v Ljubljani. Sem v procesu zaključevanja magistrskega študija psihoterapevtske znanosti in štiriletnega specialističnega študija gestalt terapije na dunajskem Inštitutu IGWien (Institut für Integrative Gestalttherapie Wien; IGWien).

mirjam@psihoterapija-ljubljana.si
+386 51 357 477