Lidija Koritnik, bac. scient. pth., mag. psihosoc. svet.

Že od nekdaj me je zanimalo tisto, kar se skriva pod gladino zavesti. Zato me delo, ki sem ga opravljala po končanem študiju na Ekonomski fakulteti v Ljubljani ni izpopolnjevalo. Privlačilo me je raziskovanje in neusahljiva želja po vedno novih spoznanjih o sebi, kar me je leta 2007 privedlo do študija psihoterapevtskih znanosti na Fakulteti Sigmunda Freuda na Dunaju, kjer sem uspešno opravila dodiplomski študij. Nato sem se odločila nadaljevati svoje akademsko udejstvovanje in sem uspešno zaključila podiplomski študij Zakonske in družinske terapije ter magistrski študij Psihosocialno svetovanje. V letu 2020 sem zaključila tudi dvoletno usposabljanje za supervizorko v psihoterapiji po relacijskem, v afekt usmerjenem modelu. Vsak korak mi je odpiral nova vrata do bogatejšega razumevanja človeške psihe in odnosov.

Kaj se skriva pod gladino zavesti sem odkrivala po teoretični plati s študijem in izkustveno na lastni izkušnji individualne in skupinske psihoanalitične psihoterapije, integrativne terapije in relacijske psihoterapije.

Osebna izkušnja me je opremila za delo psihoterapevtke kot tudi vsakdanje življenje. Verjamem, da je življenje bogatejše, ko uspemo integrirati čimveč tega, kar je resnica o nas v sliko o sebi.

Zunanji sodelavci:

Ana Rakić, dr. med.

Sem specializantka geštalt psihoterapije na EAPTI-SEB (Studio za edukaciju-Beograd), ki je akreditiran inštitut EAGT in EAP. Moj profesionalni razvoj se je začel na Medicinski fakulteti Univerze v Nišu v Srbiji, kjer sem pridobila naziv doktorica medicine. Trenutno opravljam specializacijo iz otroške in mladostniške psihiatrije.

Vedno me je zanimalo raziskovanje psihologije ter iskanje načinov za bolj izpolnjeno življenje. Zato sem se odločila svoje znanje nadgraditi z izobraževanjem iz psihoterapije. Mislim, da s pomočjo psihoterapije lahko vsak posameznik odkriva sebe z ozaveščanjem svojih notranjih procesov in vzorcev. Je eden od načinov s katerimi človek poleg odpravljanja simptomov in lajšanja bolečin podpira osebno rast in razvoj. V mojih očeh terapijo vodi odnos, ne zgolj teorija. Terapevt je v enakopravnem odnosu s klientom, ga podpira pri eksperimentiranju in iskanju najbolj primernih načinov za premagovanje lastnih ovir.

Moja glavna terapevtska usmeritev je geštalt, vendar se pri svojem delu poslužujem tudi drugih psihoterapevtskih pristopov. Psihoterapijo izvajam v živo in preko Skype-a v slovenskem, srbskem in angleškem jeziku. Veselim se našega dela in srečanja.