Se vaša družina vrti v začaranem krogu? Pogosto doživljate konflikte? Se vam zdi, da se vedno znova borite za učinkovito komunikacijo? Načrtujete veliko spremembo v vaši družini? Morda en družinski član potrebuje dodatno podporo ...

family-1517179_1920Vsak od nas si želi biti slišan, sprejet, razumljen, biti to, kar je in rasti. To pa je mogoče le tam, kjer so odnosi zdravi.

Vsaka družina ima svoj vzorec komunikacije, vedenja in svojo edinstveno strukturo po kateri hodi skozi življenje. Družinska terapija pomaga pri vpogledu v te edinstvene vzorce, ki so se vpletli v osnovna vlakna družine. Povečano zavedanje družinske dinamike pomaga pri drugačni komunikaciji, boljšem stiku in odločitvah celotne družine.

Prve izkušnje odnosov, prve informacije o sebi dobimo v družini, ki pomembno vpliva na to, kdo in kaj postanemo. V vsaki družini se občasno pojavijo nesoglasja, stres, nezadovoljstvo. Veliko družin zmore premostiti sama te težave, za mnoge pa konflikti in stresno vzdušje lahko postanejo način življenja, ki pa lahko pustijo posledice.

Pristni, spoštljivi, zadovoljujoči, polni in skrbni odnosi,  v vseh življenjskih obdobjih so nekaj, kar pripada vsakomur izmed nas. Družina lahko postane vir veselja, podpore, kamor se radi vračamo, ne pa bežimo stran.

  • Težave pri komunikaciji
  • Stiske ob prelomnih življenjskih dogodkih
  • Bolezenska stanja
  • Ločitev
  • Čustvene, učne in vedenjske težave otrok
  • Različne zasvojenosti
  • Travmatične dogodke
  • Nasilje
  • Odtujenost, izgubo stika

Izpolnite kontaktni obrazec ali nas kontaktirajte preko telefona ali e-maila in se bomo dogovorili za prvo srečanje.

Na prvem srečanju se bomo na kratko pogovorili o družinski dinamiki, ki vas je pripeljala do terapije in kaj bi radi s psihoterapijo pridobili. Prvo srečanje je medsebojno spoznavanje, ki nam omogoči, da spoznamo teme, ki jih želite raziskati.

Po prvem sreačnju se družina lahko odloči za terapevtski proces, kjer se v zaupnem in varnem okolju odpirajo ter predelujejo družinski zapleti in težave.

Psihoterapevtska srečanja trajajo 50 ali 75 minut, 1x tedensko. Stalnost srečanj je zelo pomembna. Omogoča napredek in zagotavlja nemoten potek terapije. Časovni okvir dela, to je pogostost srečanj, postavimo skupaj, v dopoldanskem ali popoldanskem času.

Dolžina psihoterapevtskega procesa je odvisna od kompleksnosti težav, potreb in predvsem želje oz. interesa po izboljšanju lastnega življenja. Na dvanajstem srečanju ovrednotimo napredek in po potrebi se lahko terapevtski proces enkrat ali večkrat ponovi.

Dolžina srečanja 50 minut: 110,00 eur.

Dolžina srečanja 75 minut: 140,00 eur.

 

V primeru odpovedi termina mora biti ta storjena 72 ur pred dogovorjenim terminom, sicer se ura plača.