Vsak od nas, ne glede na starost, se včasih znajde na točki, ko ima na zalogi toliko vprašanj o sebi, da jih sam ne more več dohajati.

amazing-736875_1280Individualna psihoterapija vam omogoča, da boste v varnem terapevtskem okolju, s pomočjo psihoterapevta prehodili pot, ki si jo boste sami kreirali – tako njeno intenziteto kot dolžino. Cilj je, da se posameznik zave kaj počne, kako to počne, kako se lahko spreminja in hkrati, da se nauči sprejemati in se ceniti. S pomočjo psihoterapije ugotovi, kdo v resnici je in si dovoli, da se razvije na njemu prilagojen način.

Vsak posameznik ima edinstvene potrebe, saj vsak izhaja iz unikatnega okolja. Vsi pa imamo potencial, da bi živeli ustvarjalno in polno življenje in tudi pravico, da sprejmemo in ljubimo sebe takšne kot v resnici smo.

Pogoste težave s katerimi se posamezniki obrnejo po pomoč so: depresivno razpoloženje, tesnoba, občutki ujetosti, utesnjenosti, manjvrednosti, krivde, konfliktni odnosi, napadi panike, stres, slaba samopodoba, motnje hranjenja, motnje spanja, pogosta jeza, strah, žalost.

Odločitev za psihoterapijo je pogosto težka. So trenutki, ko nas izzivi vsakdanjega življenja lahko ločijo od tega kar v resnici smo in kar nam prinaša izpolnitev. Počutimo se na tleh, vse se nam zdi nesmiselno. Neravnovesje nam lahko prinesejo tako negativne kot pozitivne spremembe v našem življenju.

Psihoterapija je primerna za vsakogar. Vsak od nas, ne glede na starost, se včasih znajde na točki, ko ima na zalogi toliko vprašanj o sebi, da jih sam ne more več dohajati. Za vstop v psihoterapijo ni starostnih omejitev, saj je sprememba možna v slehernem življenjskem obdobju.

Izpolnite kontaktni obrazec ali nas kontaktirajte preko telefona ali e-maila in se bomo dogovorili za prvo srečanje.

Če nimate predhodne izkušnje s psihoterapijo, potem se vam bo morda možnost govoriti o sebi zdela strašna. Zato vas vabimo na prvo srečanje, kjer se lahko na kratko pogovorimo o vzrokih, ki so vas pripeljali do terapije in kaj bi radi s psihoterapijo pridobili.

Prvo srečanje je medsebojno spoznavanje, ki nam omogoči, da spoznamo teme, ki jih želite raziskati in kakšno terapijo vam lahko ponudimo. Vi pa lahko izveste več o postopku zdravljenja in načinu dela.

Psihoterapevtska srečanja trajajo 50 minut, 1x ali 2 x tedensko. Stalnost srečanj je zelo pomembna. Omogoča napredek in zagotavlja nemoten potek terapije. Časovni okvir dela, to je pogostost srečanj, postavimo skupaj, v dopoldanskem ali popoldanskem času.

Dolžina psihoterapevtskega procesa se razlikuje od posameznika do posameznika. Odvisno od kompleksnosti težav, potreb in predvsem želje oz. interesa posameznika po izboljšanju lastnega življenja.

Na prvem srečanju se pogovoriva o vzrokih, ki so vas pripeljali do terapije in vaših pričakovanjih glede terapije. Prvo srečanje je medsebojno spoznavanje, ki meni omogoči, da spoznam teme, ki jih želite raziskati. Vi pa lahko izveste več o psihoterapevtskem procesu in načinu dela.

Vsa nadaljnja srečanja so odvisna od vašega notranjega toka dogajanj, vaših čustev in doživljanj. Kot terapevt se prepuščam vašim potrebam, vas pri tem podpiram in vodim.

Cena enega srečanja znaša 70,00 eur, za študente in otroke pa 60,00 eur.

V primeru odpovedi termina mora biti ta storjena 72 ur pred dogovorjenim terminom, sicer se ura plača.

TERAPEVTSKI ODNOS

V varnem terapevtskem okolju brez obsojanja, lahko raziskujemo naše misli, čustva, vedenje in občutke. Ozavestimo negativne ali nekoristne ponavljajoče vzorce v našem življenju ter ustvarimo nove. Odkrijemo notranje vire moči in jih začnemo uporabljati v vsakdanjem življenju. Zdravi odnos, ki nastane med terapevtom in posameznikom v psihoterapevtskem procesu.

Ta odnos se razlikuje od drugih odnosov v našem življenju. Pogovor z našimi prijatelji in ljubljenimi o naših težavah ni vedno mogoč (ker si med prijatelji izmenjujemo mnenja, delimo kritike in komplimente) ali dovolj, in včasih so del problema. V terapevtskem odnosu je prostor le za klienta samega, kjer lahko izrazi kar želi brez posledic.