Namenjena vsem, ki zaradi narave dela ali drugih okoliščin, ne morete redno obiskovati psihoterapevtskih srečanj v živo.

psihoterapija preko skypaČeprav je zaradi avtentičnosti, dinamike in verbalne ter neverbalne komunikacije srečanje v živo iz »oči v oči« med dvema osebama sigurno nezamenljivo, pa v nekaterih situacijah to ni mogoče. Na primer, če je posameznik stalno ali začasno v tujini.
Za psihoterapijo preko Skypa sem se odločila, ko se je ena izmed mojih klientk preselila v tujino, želela pa je nadaljevati s terapevtskim procesom. Po posvetu s svojim supervizorjem sem se odločila, da ji ponudim psihoterapijo preko Skypa, kar se je izkazalo za učinkovito rešitev.
Psihoterapija sloni na medčloveškem odnosu. Odnosu in pogovoru med terapevtom in posameznikom. Zato je zelo pomembno, da se terapevt in posameznik razumeta, tako v jeziku katerega govorita, kot tudi v kulturnem kontekstu. Psihoterapija v tujem jeziku velikokrat predstavlja distanco, zato je terapevtski proces v materinskem jeziku učinkovitejši.

Kdaj je psihoterapija preko Skypa primerna:

 • depresivno razpoloženje,
 • anksioznost,
 • panični napadi,
 • različne vrste strahov in fobije,
 • stres in nezadovoljstvo s kvaliteto svojega življenja,
 • pomanjkanje motivacije,
 • problemi z jezo, žalostjo, strahom,
 • slaba samopodoba in negativna slika o sebi,
 • problemi v partnerskih odnosih,
 • problemi pri adaptaciji na novonastalo življenjsko okolje in okoliščine.

Kdaj psihoterapija preko skypa ni primerna:

 • za posameznike z duševno motnjo,
 • za posameznike odvisne od substanc in posameznike v abstinenčni krizi,
 • posameznike, ki imajo misli, da žeijo poškodovati sebe in druge,
 • urgentne krizne intervencije, če je oseba poizkušala ali razmišljala o samomoru ali je njeno življenje ogroženo zaradi nasilja v družine ali izven nje.

V varnem terapevtskem okolju brez obsojanja, lahko raziskujemo naše misli, čustva, vedenje in občutke. Ozavestimo negativne ali nekoristne ponavljajoče vzorce v našem življenju ter ustvarimo nove. Odkrijemo notranje vire moči in jih začnemo uporabljati v vsakdanjem življenju. Zdravi odnos, ki nastane med terapevtom in posameznikom v psihoterapevtskem procesu.

Ta odnos se razlikuje od drugih odnosov v našem življenju. Pogovor z našimi prijatelji in ljubljenimi o naših težavah ni vedno mogoč (ker si med prijatelji izmenjujemo mnenja, delimo kritike in komplimente) ali dovolj, in včasih so del problema. V terapevtskem odnosu je prostor le za klienta samega, kjer lahko izrazi kar želi brez posledic.

Izpolnite kontaktni obrazec ali nas kontaktirajte preko telefona ali e-maila in se bomo dogovorili za prvo srečanje.

Če nimate predhodne izkušnje s psihoterapijo, potem se vam bo morda možnost govoriti o sebi zdela strašna. Zato vas vabimo na prvo srečanje, kjer se lahko na kratko pogovorimo o vzrokih, ki so vas pripeljali do terapije in kaj bi radi s psihoterapijo pridobili.

Če programa Skype še nimate, si ga naložite na računalnik. Program je brezplačen. Če vaš računalnik nima vgrajene kamere in mikrofona, si ju je potrebno priskrbeti. Uporaba slušalk ni nujna, če pa želite jih lahko uporabljate, saj pripomorejo k boljšemu zvoku in občutku intimnosti.

Pred srečanjem tehnično preverite ali Skype deluje.

Psihoterapevtska srečanja običjano trajajo 50 minut, 1x ali 2 x tedensko. Stalnost srečanj je zelo pomembna. Omogoča napredek in zagotavlja nemoten potek terapije. Časovni okvir dela, to je pogostost srečanj, postavimo skupaj, v dopoldanskem ali popoldanskem času.

Dolžina psihoterapevtskega procesa se razlikuje od posameznika do posameznika. Odvisno od kompleksnosti težav, potreb in predvsem želje oz. interesa posameznika po izboljšanju lastnega življenja.

Dolžina srečanja 50 minut: 80,00 eur.

 

V primeru zamujanja se ura ne podaljša. Odpovedni rok je 72 ur pred pričetkom terapevtskega srečanja, v nasprotnem primeru se ura plača.

POTEK PSIHOTERAPIJE

Psihoterapevtsko srečanje preko Skypa se glede poteka ne razlikuje od srečanja v živo.

Na prvem srečanju se pogovoriva o vzrokih, ki so vas pripeljali do terapije in vaših pričakovanjih glede terapije. Prvo srečanje je medsebojno spoznavanje, ki meni omogoči, da spoznam teme, ki jih želite raziskati. Vi pa lahko izveste več o psihoterapevtskem procesu in načinu dela. Po tem srečanju se skupaj odločiva ali je tovrstna oblika psihoterapije primerna za vas.

Vsa nadaljnja srečanja so odvisna od vašega notranjega toka dogajanj, vaših čustev in doživljanj. Kot terapevt se prepuščam vašim potrebam, vas pri tem podpiram in vodim.